Фунийки с крем

Продукти:
1 чаша – 250гр. кристална захар
1 чаша кисело мляко
1/2 чаша олио
3-5 яйца (аз сложих 4)
брашно(колкото поеме)
1/2 бакпулвер

Приготвяне:

Замесва се тесто, средно твърдо и жълто на цвят. Без да престоява се разделя на 3 части и се разточва на тънко. Нарязват се лентички с дължина около 20см и ширина 2/3см. Лентичките се навиват на фунийките (най-добре е да имате формички за фунийки, но аз не намерих никъде и използвах капачки от буркани, които завих в конусовидна форма). Пекат и докато са още топли се изваждат от фунийките.

Крем за фунийките:
3 яйца(разделени на белтъци и жълтъци)
80гр брашно
1/2л прясно мляко
150гр захар
ванилия

3-те жълтъка се разбиват с млякото, брашното и захарта и се варят на тих огън. След като кремът е готов се поставя ванилията и се охлажда. През това време се разбиват 3-те белтъка с една лъжица захар докато станат на пяна и се сипват в крема.

Фунийките се пълнят с топлия крем и се оставят прави докато кремът изтине.

Освен с този крем аз запълних половината с розовия пудинг на Dr.Oetker, който също е вкусен, но пък е по-гъст. Можете да ги запълните и с нишесте.
След като са готови ги завийте с найлонов плик(и най-добре ги оставете да престоят 1 нощ), за да омекнат по бързо. На сутринта ще имате мекички и пухкави фунийки