Бонбони с бял шоколад и лешници

Продукти:

150 гр. бял шоколад
90 гр. краве масло
4 с.л. прясно мляко
375 гр. пудра захар*
ванилия
лешници

Приготвяне:
На слаб огън се разтапят шоколада, маслото и млякото, при непрекъснато бъркане. Снемат се от огъня, добавя се захарта и сместа се разбива с миксер, добавят се лешниците и добре се разбърква. Сместа се изстудява и се излива в застлана с найлоново фолио квадратна тавичка, изравнява се, закрива се с краищата на фолиото и се поставя в хладилник, като се изстуди се нарязва на квадрати или правоъгълници.

*Захарта според мен е прекалено много! Правя винаги двойна доза и добавям около 200 гр. захар, мисля, че е достатъчно :exclaim: Понеже нямам подходяща тавичка за това количество, използвам капака на кутия от бонбони Nestle (стандартна кутия от 160 гр.), с това количество от 300 гр. шоколад, останалите продукти плюс около 100 гр. смлени лешници (може и надробени) и 200 гр. сушени кайсии, които добавих се запълни целия капак.