Карамелен сладкиш с извара и банани

Продукти:

500 гр. извара
300 мл прясно мляко
100 гр заквасена сметана
3 бр.яйца
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
5 гр. бакпулвер / 1/2 пакетче /
4 с.л. брашно
около 100 гр. стафиди
ванилова и лимонова есенция

за блата :

2 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
5 гр. бакпулвер / 1/2 пакетче /
ванилия

за карамела :

6 – 7 с.л. захар

освен това :

2 банана

кокосови стърготини / за поръсване /

Приготвяне :

В подходящ огнеупоред съд се карамелизират 6 – 7 с.л. захар.Върху карамела се нареждат нарязаните на кръгчета банани.
Яйцата се разбиват добре със захарта.Прибавят се изварата , олиото , прясното мляко и сметана , като разбиването продължава.Накрая се прибавят брашното  , смесено с бакпулвера  ,стафидите / предварително престояват  в 1-2 с.л. ром  , подсушават се и се поръсват с 1 с.л. брашно /и есенциите.Сместта се излива върху карамела.
За блата се разбиват яйцата със захарта до побеляване.Постепенно се прибавят брашното смесено с бакпулвера , какаото и ванилията.Изсипва се внимателно върху изварената смес.Сладкишът се пече   при температура 160 – 180 градуса в продължение на 50 – 60 минути.Изпеченият и леко охладен сладкиш се обръща в подходяща чиния и се поръсва с кокосови стърготини.Поднася се с разбита сметана или сладолед.
1ч.ч. = 220 мл