Картофи на фурна с яйца на очи

Продукти :

около 1 кг картофи
250 мл сварено прясно мляко
200 гр.бяло саламурено сирене
100 гр. кашкавал
около 50 гр. краве масло
стрък зелен лук
черен пипер , магданоз
сол на вкус
4 – 5 бр. яйца
Приготвяне :

Картофите се сваряват , обелват се и се пасират. Към тях се прибавят горещото мляко , половината краве масло , 2 / 3 от сиренето , нарязаните на дребно зелен лук и магданоз , черния пипер и солта.Сместа се разбърква добре и се слага в предварително намаслена тавичка.В пюрето се правят “ гнезда “ , в които се слага парченце краве масло и се чуква по едно яйце . Поръсва се с настърганите сирене и кашкавал и се запича  до златисто.