Крокети от ориз със зеленчуци и шунка

Продукти :

200 гр. ориз
около 200 гр.микс от замразени зеленчуци / грах , царевица , моркови , чушка /
около 150 гр. шунка
100 гр. бяло саламурено сирене
1 малка глава лук
1 бр. яйце
1 – 2 с.л. соев сос
сол , черен пипер , къри на вкус

освен това :

1 – 2 бр. яйца
галета

Приготвяне :

Оризът се сварява в подсолена вода в съотношение 1:3 . Оставя се да се охлади. Отделно в малко мазнина се задушава нарязания на дребно лук.Прибавят се замразените зеленчуци.След около 5 – 10 минути се прибавя нарязаната на дребно шунка.Сместта се оттегля от котлона и към нея се прибавят ориза , натрошеното сирене , сол , черен пипер , къри  , соев сос и яйцето.Всичко се омесва добре и се оформят продълговати крокети.Овалват се в разбито яйце и галета , след което се изпържват в сгорещена мазнина.