Пиле с гъби и сметана

Продукти:

1 кг. пилешко филе
500 гр. гъби
3 с.л. масло
1 с.л. брашно
100 мл. бяло вино
300 мл. течна готварска сметана
3 жълтъка
150 гр. кашкавал
сол, черен пипер, индийско орехче
Приготвяне:

Филето се сварява с индийското орехче, нарязва се на парченца и се слага в тава или гювечета. Междувременно се запържват нарязаните на филийки гъби, добавя се брашното и бързо се разбърква, добавя се бульона от пилето, виното и сметаната, посолява се и се поръсва с черен пипер. Оставя се малко да поври до сгъстяване, снема се от огъня и разбърквайки се добавят разбитите жълтъци. Пилето се залива с получения сос, отгоре се настъргва кашкавала и се запича във фурната до готовност.