Питки с лютеница и сирене

Продукти :

300 мл. топла вода
2 с.л. лютеница / или доматено пюре /
20 гр. мая за хляб
150 гр. настъргано бяло саламурено сирене
3 с.л. зехтин
1 с.л. пшенични трици
2 с.л. сусам
1 ч.л. чубрица
1 белтък
около 500 гр. бяло брашно
150 гр. царевично брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
освен това : 1 жълтък и 1 ч.л. олио / за намазване /

Приготвяне :

От изброените продукти се замесва еластично тесто . Оставя се да втаса около 45 минути. Тестото се премесва и се правят питки , които отново втасват около 30 минути.Намазват се с разбития с олио жълтък и се пекат в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.