Гъби в сметанов сос

Продукти:

200 гр. печурки
200 мл. сметана
30 гр. масло
2 с.л. горчица
4 ск. чесън
2 с.л. олио
2 с.л. тъмен соев сос
2-3 щипки настъргано индийско орехче

 

Приготвяне:

Гъбите се почистват, измиват и нарязват на едро. В касерола сгорещяваме олиото и маслото и слагаме вътре ситно нарязания чесън. Запържваме за кратко, като внимаваме да не прегори,  отместваме от огъня и добавяме соевият сос и горчицата. Добавят се гъбите и се разбърква добре. Наливат се 3-4 с.л. топла вода и касеролата се връща на огъня. Задушава се под капак 15- тина минути и се добавя сметаната. Готви се, докато сосът се сгъсти. Отмества се от огъня и се поръсва с индийското орехче.