Картофени крокети с шунка и мариновани чушки

Продукти:

700-800 гр. картофи
100 шунка
4 мариновани червени чушки
50 мл. готварска сметана
4 яйца
вегета
галета
олио
сол

 

 

Начин на приготвяне:

Картофите се слагат да се варят в подсолена вода, след което се обелват и намачкват добре. В дълбока купа към тях прибавяме нарязаните на дребни кубченца шунка и чушки, сметаната и 2 яйца. Подправяме с вегета и омесваме на меко тесто. Оставяме да почине около 15 минути. Другите две яйца разбиваме в купичка. От сместа с влажни ръце оформяме крокети, овалваме ги последователно в галета, разбитите яйца и отново в галета. Пържим в сгорещено олио. Готовите крокети отцеждаме върху кухненска салфетка и сервираме със салата.