Картофени топки /Palle di patate/

Продукти:

 

1 кг. картофи
3 яйца
100 гр. сирене
2 стръка пресен чесън
100 гр. масло
100-150 гр. брашно
кашкавал
индийско орехче
къри
сол

 

Продукти:

  • Картофите се сваряват в подсолена вода и се пюрират.
  • Смесват се в купа с натрошеното сирене и ситно нарязаният чесън.
  • Добавят се яйцата, брашното и подправките на вкус.
  • Омесва се меко тесто, оформя се на топки и се пускат във вряща вода за 3-4 мин..
  • След като се извадят се подреждат в тавичка. С лъжица поливаме всяка с разтопено масло.
  • Покриваме с настърган кашкавал и печем в предварително загрята фурна до зачервяване.