Кифлички с портокалова извара

Продукти:

300 гр. брашно
100 мл. прясно мляко
1 ч.л. суха мая
2 щипки сол
2 ч.л. кристална захар
1 яйце
350-400 гр. извара
1 поркокал
5 с.л. пудра захар
1 жълтък

 

Приготвяне:

Маята, заедно с 1 ч.л. брашно се разтварят в топлото мляко и се оставя да шупне / 15-20 минути/. Пресяваме брашното, правим кладенче в средата и добавяме солта и разбитото с кристалната захар яйце. Започваме да замесваме тесто, като постепенно, на части, добавяме шупналото мляко. След него, пак на части, наливаме хладка вода / около 100мл./ до омесването на меко тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обемът си. Разделяме го на няколко топки, покриваме ги с кърпа и отново ги оставяме да втасват. Портокалът измиваме добре, рендосваме му кората и му изцеждаме сокът. Изварата разбиваме добре с пудрата захар и добавяме сокът и корите. Всяка тестена топка разточваме на тънка кора и нарязваме на ивици с дължина около 20 см. Върху всяка ивица, в средата, по цялата дължина, слагаме от изварата и завиваме на рулце. Подреждаме кифличките в плитка тава, върху намазнена хартия за печене, намазваме ги с разбит жълтък и ги изпичаме в умерена фурна.