Крокети от кайма с грах

Продукти:

500 гр. кайма смес
4 ск. чесън
1 голям сварен картоф
1 яйце
2 и 1/2 с.л. галета
1 щипка джоджен
1 к.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. шарена сол
грах от консерва
мазнина

За панировката: 2 яйца
3/4 к.ч. лимонада
брашно

Начин на приготвяне:

Чесънът се наситнява, а картофите се смачкват. В подходящ съд се смесват с каймата, яйцето и подправките. Омесва се добре и се оставя да почине 15 минути. В друг съд се разбиват яйцата и лимонадата за панировката и при непрекъснато бъркане се добавя брашно/ около 5 с.л./, докато се получи средно гъста каша . Взема се топка от каймата и се разстила на дланта. В средата се слага 1 ч.л. грах и се завива добре. Оформя се на крокет, овалва се в панировката и се пържи в сгорещена мазнина.