Питка- гювече

Продукти:

4 питки
100-150 гр. Пушени гърди / шунка, кренвирш, филе или от всичко по-малко/
4-5 печени пиперки
1 гл. Кромид лук
4 яйца
2 с.л. олио

 

 

Приготвяне:

  • Колбасите, пиперките и лукът нарязваме на ситно.
  • Отрязваме на питките капаче и внимателно ги издълбаваме.
  • В тиган нагорещяваме олиото и слагаме лукът да се пържи.
  • Като омекне, добавяме колбасите и пиперките.
  • Разбъркваме и оставяме да се пържи на умерен огън 6-7 минути.
  • Напълваме питките с готовата плънка и чукваме отгоре по едно яйце.
  • Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се стегне яйцето.

* Разбира се питката-гювече може да запече и без яйце, а и има толкова много варианти за пълнеж – със сирене, кашкавал, домати и т.н.