Яйчено руло

Продукти:

5 яйца
20-30 гр. шунка
20-30 гр. кашкавал
50 гр. грах
3-4 с.л. течна сметана
2 щипки къри
по няколко стръка копър и магданоз
кашкавал за поръсване
сол
олио

 

Начин на приготвяне:

  • В купичка чукваме яйцата, прибавяме ситно нарязаните копър и магданоз, кърито и сол на вкус.
  • Застиламе дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене и намазваме с олио.
  • Изсипваме разбитите яйца и слагаме тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  • Докато яйцата се пекат, бланшираме грахът, а кашкавалът и шунката накълцваме с блендер.
  • Щом яйцата почти се стегнат / в средата трябва да останат меки, леко сурови/*, изваждаме тавичката от фурната.
  • Разпределяме отгоре плънката, като леко притискаме и с помощта на хартията за печене, навиваме на руло.
  • Отгоре поръсваме с рендосан кашкавал и връщаме да се допече до златисто само отгоре.

* Като допичаме рулото  накрая, яйцата ще се стегнат.