Зеленчуков омлет на фурна с крутони

Продукти:

2 ч.чаши нарязани  зеленчуци по избор –
чушки, гъби, лук глава и на пера, обелени домати
100 гр. сирене
2 -3 филии хляб, нарязан на кубчета
/запечени на фурна със зехтин, чесън, босилек, черен и червен пипер
1 с.л. магданоз
още 2-3 домата нарязани на кръгчета
пармезан или кашкавал за поръсване

заливка:

1 1/3 чаша студено мляко
1-2 с.л. брашно
4 -5 яйца
1 с.л. пармезан
сол, черен пипер, на вкус

Приготвяне:

Запържват се в много малко мазнина зеленчуците –
лука с щипка захар,чушките, гъбите и доматите,
но да останат хрупкави.
Добавя се сиренето и разбърква до лекото му отпускане,
овкусява се с нарязаните пера лук и магданоза.
Заливката се приготвя като в 50 гр. масло се запържва 1-2 с.л. брашно, маха се от котлона,
добавя се млякото при непрекъснато разбъркване, добавят се 1х1 яйцата, пармезана,
сол и черен пипер на вкус.
Съд за печене /може и индивидуални/ се намазва с масло и поръсва с крутоните.
Поставя се зеленчуковата смес, отгоре заливката, подреждат се кръгчетата домати .
Пече се на 220 около 20 – 25 мин. до зачервяване, стягане на сместа и вкусово омекване на зеленчуците.
Преди сервиране се поръсва с пармезан, пресен лук и магданоз/босилек, чубрица.

Може да се приготви и с други зеленчуци, както и с колбас, наденица,
да се сервира с рендосан кашкавал.