Канелен сладкиш

Продукти:

2ч.ч брашно
1ч.ч захар
1ч.ч +2с.л. прясно мляко или половината мляко, половината течна сметана
2ч.л течна ванилия
3ч.л. бакпулвер
Щипка сол
1 голямо яйце

Топинг:
1/2ч.ч кафява захар
2ч.л канела
1/4ч.ч разтопено масло

 

Приготвяне:

1.   В купа смесете брашното, захарта, млякото, ванилията, бакпулвера, солта и яйцето. Разбъркайте с лъжица всичко до еднородна смес, но не прекалявайте с бъркането.
2.   Намаслете тавичка с размери 33х22 см и изсипете получената смес.
3.   Смесете кафявата захар с канелата и поръсете с получената смес, разстланото в тавичката тесто.
4.   Ако желаете може да поръсите и със счукани орехи.
5.   Най-отгоре поръсете с разтопеното масло.
6.   Печете в предварително загрята до 175С(350Ф) градуса фурна, около 20-25 минути.