Картофи с маслини и пармезан

Продукти:

500гр. картофи,
150 гр. маслини,
1 стрък праз-лук,
1/2 ч.л. куркума,
3-4 с.л. зехтин,
3-4 с.л.фино настърган пармезан,
3-4 с.л. пресен копър,
сол.

Приготвяне:

Картофите измиваме и почистваме с гъбка.
Сваряваме в подсолена вода както са си с кожите.
След като са сварени ги белим и нарязваме на едро.
Празът също нарязваме на едро.
В тиган със сгорещената мазнина слагаме коркумата, като махаме от котлона, за да не прегори.
Добавяме картофите и запържваме за 3-4 мин.
Добавяме маслините и отново пържим1-2 мин.
Добавяме празът и него задушаваме за няколко минутки, докато си промени цвета и поомекне.
Сваляме от котлона и добавяме пармезан, разбъркваме добре, добавяме копърчето, посоляваме на вкус и разбъркваме.