Кашкавален пай

Продукти:

1ч.ч. натрошени солени бисквити
1/4ч.ч.омекнало краве масло
6 тънки парченца бекон
1ч.ч.нарязан лук
2 яйца
3/4 ч.ч. сметана
1/2 ч.л. сол
черен пипер
2 и 1/2 ч.ч. настърган кашкавал

 

Начин на приготвяне:
Смесете бисквитите и маслото и изсипете сместа във форма, застлана с хартия за печене.
Изпечете бекона докато стане хрупкав и го натрошете.В мазнината от бекона запържете до злетисто лука. Смесете бекона, лука, яйцата, сметаната, солта, пипера и кашкавала. Изсипете сместа върху масления блат. Отгоре поръсете с настърган кашкавал. Печете в умерено загрята фурна 25-30 минути. Украсете с магданоз и кръгчета лук.
Аз сложих само 1 ч.ч. кашкавал.