Кошнички

Продукти:
3а 6 кошнички:
1 пакет многолистно (бутер) тесто
3 яйца
няколко черни маслини
50гр. крема-сирене (‘Филаделфия’)
6 шайби салам, шунка.. (при мен е от типа траен колбас)
6 шайби кашкавал
пресен копър или магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сваряват се яйцата, обелват се и се разполовяват напречно. Разгъва се тестото. Изрязват се 6 кръга с диаметър около 10см. Във всеки един от тях се слага по една яйчена половинка с върха/дупето към тестото и се наместват във формичките за мъфини. Върху яйцето се редят по шайба от салама и по шайба кашкавал. От останалата част на тестото се режат 12 тънки ивици с дължина около 15см., осукват се две по две и се поставят по кантовете на бъдещите кошнички. Пекат се на средна скара, 180°C. Могат да се сервират и топлички, могат и да се украсят след като изстинат с шприцовано крема-сирене, маслинка (или парченце червена чушка.. според вкуса), листо магданоз или копър. Лесно и сравнително бързо се приготвят, изглеждат добре, вкусни са и пасват с всички видове зелени салати. И сосове.