Лимонени квадрати

Продукти:

За подложката:

3 / 4 чаена чаша масло, студено и нарязано на кубчета
2чаени чаши брашно
1 / 4  чаена чаша кафява захар
1 / 4 чаена чаша захар
1/4 чаена лъжица сол

за плънката:

4 големи яйца
2 жълтъка
2 чаени чаши захар
1 / 3 чаена чаша брашно, пресято
кората на един лимон
1 чаена чаша лимонов сок (около 5 лимона)
Пудра захар за поръсете отгоре

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.
Подгответе си една тава 19×23 тава, намаслете или застелете с пекарска хартия. В купа смесете захарта, кафявата захар, брашно, сол и масло с миксера разбъркайте докато тестото започне да се събира – ще се получи ронлива и суха смес. Разнесете сместа в тавата и с натискане я заравнете. Печете около 18- 25 минути до златисто кафяво.
Намаляване на топлина до 160 градуса.
Докато подложката се пече, разбийте яйца и жълтъците в друга купа купа. Прибавете захар и брашно, бъркайте докато сместа стане гладка. Добави лимонови кори и лимоновият сок като бавно разбърквате.
Когато кора се изпече, извадете от фурната и изсипете отгоре лимоновия пълнеж и върнете към фурната.
Пече се за около 30 минути или докато по краищата хване лека кафеникава коричка.
Охлажда се за около 30 минути и след това се пребара в хладилник  за около най-малко 2 часа. Ако използвате хартия я отстранете, нарежете на квадратчета и се поръсете с пудра захар. Нарежете на 24 квадратчета. Може да се съхранява в хладилник.