Локма/солена/

Продукти:

1кг.брашно,
700мл.хладка вода,
2 пакетчета суха мая
сол на вкус,
олио за пържене в маслена баня,
прясно мляко за потапяне на лъжицата.

 

 

 

Приготвяне:

Замесвате тесто в голям съд и оставяте да втаса.
Тестото трябва да е доста по-гъсто от кексовото като хомогенност.
Оставяте около час и повече на топло да втасат/бухват страшно моного и  изцяло стават на мехурчета тестото/.
Разбърквате го с лъжица и като бухне пак пържите в много мазнина.
Оформяте по следният начин:
Бъркате с ръка в тестото, хващате тестото с ръка и изстисквате малко топче, което вземате с лъжица потопена предварително в прясно мляко и слагате в мазнината, която е силно сгорещена./пазете се леко пръска от млякото /