Предястие с парено тесто

Продукти:

250 г гъби
250 г пуешко филе на кубчета
200 г сирене настъргано
300 мл прясно мляко
50 г масло
50 г брашно
2 с л ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус

За пареното тесто:
100 г пресято брашно
80 г масло
50 г сирене настъргано
3 яйца
щипка сол

 

Приготвяне:

Маслото се разтопява и с брашното се запържва за кратко.Постепено се сипва млякото като се бърка непрекъснато да не стане на бучки. Оставя се на слаб огън да се сгъсти. Към готовата смес добавя сиренето, пуешкото, гъбите (предварително задушени или консервирани, аз лично предпочитам пресни ), магданоза и подправките.Объркваме хубаво продуктите.

За пареното тесто се кипва маслото с 200 мл вода, след което се добавя брашното и солта. Бърка се докато се отдели тестото от стените на съда. Охлажда се леко и добавяме 1х1 яйцата. Разбъркава се  до гладка смес. Накрая добавяме и сиренето.

В намаслена тавичка се сипва пълнежа в средата, а пареното тесто шприцоваме (може и с лъжица) във външната част на съда. Пече се в предварително загрята на 200С фурна приблизително около 40-50 мин.