Пълнени картофи в бутер тесто

Продукти:

4 големи картофа
300 гр кайма (300 гр. Филе от риба)
100 мл доматен сок
2-3 с л зехтин
Черен пипер, самардала, копър, лют пипер, сол на вкус
150 гр кашкавал или моцарела
50 гр обезкосстени маслини
1 пакет бутертесто (900гр)

Приготвяне:

•   Картофите се сваряват цели
•   Белят се, режат на две части по дължината и „изкопават” с лъжичка.
•   Каймата се задушава заедно с подправките, солта и доматения сок до извиране на течността. (ако е риба – накъсва се филето и обърква с подправките, доматен сок няма)
•   Изкопаните картофи се пълнят със задушената кайма (риба),  която се смесва с обезкостените нарязани маслини и кашкавала/моцарелата.
•   Притискат се хубаво половинките на картофите и залепват една за друга.
•   Бутертестото се реже – всеки лист – на още 2  ленти – широки, колкото картофа.  Да се получат общо 4 ленти.
•   Всеки „слепен” отново картоф се обвива в бутертестото по цялата дължина на приготвения лист.
•   От двете страни се стяга за да не се отваря тестото  и поставя в намаслена тава и предварително загрята фурна на 250*
•   Пече се до порозовяване от горната страна, обръща се на 2-3 пъти от всички страни да порозовее.
•   Като изстине се реже с остър нож на „филии” и сервира.
•   Вкусно е както топло, така и студено.