Рулца с бекон

Продукти :
100 гр. бекон
1 морков
1/2 тиквичка
2 картофа
1 жълтък
2-3 с.л. прясно мляко
1 с.л.брашно
1 с.л. масло
сол на вкус
щипка мащерка
щипка куркума
Приготвяне:

Сварете картофите и още горещи ги намачкайте като за пюре.Прибавете маслото,млякото,жълтъка и подправките.Разбъркайте,докато се получи хомогенна смес и накрая добавете брашното.

Почистете моркова и го сварете за кратко в подсолена вода.Трябва да остане суров,но жилав за да може да се обработва по-лесно.Нарежете го на тънки,дълги филийки.Нарежете и тиквичката и бекона по същия начин и със същия размер като  моркова.

Върху всяко листче бекон намажете малко от картофената смес,поставете отгоре морков и пак намажете.Най-отгоре сложете и листче тиквичка,върху него  – картофено пюре и всичко завийте на руло.Прикрепете с клечка за зъби,сложете рулцата в тава,застлана с хартия и запечете в силна фурна до порозовяване.