Сладкиш с ананас

Продукти:

200 г ананас, нарязан на ситно
100 г стопен тъмен шоколад
150 г меко масло
1 ч. ч. пудра захар
3 яйца
2 с. л. ром
1 1/2ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
2 ванилии

50г стопен шоколад за гарниране

Приготвяне:

Маслото се разбива на пяна със захарта. Добавят се едно по едно яйцата. Слага се ромът.
Брашното се смесва с бакпулвера, солта и ванилията. Сипват се в маслената смес, която се разделя се на две. Към едната част се прибавят ананасовите парченца, а към другата – шоколадът.
Правоъгълна форма или тавичка – аз използвах малка тавичка с диаметър 20 см, се покрива с хартия за печене. На дъното се сипва тъмния слой и върху него – ананасовия. Изпича се в загрята фурна на 180° С за 20-30 мин. Когато изстине, се нарязва чета и се поръсва с пудра захар и разтопен шоколад.