Сладкиш с вишни/череши и извара

Продукти:

100 гр. масло
200 гр. маслени бисквити /една опаковка/
500 гр. череши
250 гр. извара /или 2 пакетчета сирене „Крема’/
20 гр. масло
3 яйца
1 ч.чаша захар
25 мл. прясно мляко
ванилия за аромат

 

 

Приготвяне:

За подложката се разтопява 100 гр. масло и обърква с натрошените на едро бисквити.
Разстила се на равномерен пласт и върху него се подреждат почистените от костилки череши.
Могат да се поръсят ядки по желание.
Изварата /използвам кашкавалена/ се пасира с омекналото масло и млякото на гладък крем.
Разбиват се яйцата със захарта. И постепенно добавят към сместа с непрекъснато разбиване.
Ароматизира се и излива върху черешите.
Пече се в умерена фурна – /аз го изпеках – 30 мин. на 175 º С и 15 мин. на 150 º С /
Реже се след изстиване, а е вкусен и хладък и студен.
Може да се сервира поръсен с пудра захар, пресни плодове и сладко.