Сладки виенски кифлички

Продукти:

1 / 2 чаена чаша топла вода
1 / 2 чаена чаша топло мляко
1 яйце
1 / 3 чаена чаша масло, разтопено
1 / 3 чаша бяла захар
½  к. л. сол
3 3 / 4 чаши брашно
7 г.  /пакет активна суха мая – др. Йоткер
1 / 4 чаша масло, меко

Приготвяне:

Маята се залива с топлата вода, 1ч.л.захар и 1 ч.л. брашно, като се оставя да “ шупне” за 10 мин.
Смесват се пресятото със солта брашно, разтворената в млякото захар, яйцето и разтопеното 1/3 ч.чаша масло.
Към тях се прибавя ‘шупналата” мая и омесва меко тесто.
Оставя се да втасва около 45 мин. /до двойно увеличаване/.
Тестото се разделя на две части и от всяка се оформят по около 16 топчета,
и от тях разточени дълги   елипси   /или разточват две кори и изрязани триъгълници /.
Върху повърхността на всяко парче се поставят малки парченца масло и парчета блок шоколад.
Увиват се кифлички, които отново се оставят да втасват около 1 час.
Намазват се с разбит жълтък с 1 с.л. вода и пекат в загрята фурна
на 200 ºС   за 10-15 мин. до зачервяване.
Рецептата е предвидена за работа с машина, но ги направих по традиционния начин.