Хляб с маслини, чесън и подправки

Продукти:

500 гр.брашно,
300 мл.прясно мляко,
7 гр.суха мая,
1/2 с.л.захар,
сол на вкус,
2-3 с.л.зехтин/олио
4-5 скилидки чесън,
5-6 стръка магданоз,
20 обескостени маслини/стафидаки/,
50 гр.масло/маргарин.

 

 

Приготвяне:

В голяма купа пресяваме брашното заедно с маята и солта.Правим в средата кладенче и наливаме затопленото мляко, захарта и растителната мазнина.Замесваме от продуктите меко тесто.Месим 7-10 мин. като поръсваме периодично  брашно да не ни е лепкаво.Разделяме на 3 топки и разточваме на кори дебели около 0,5 см.на продълговата кора.Отгора поръсваме с чесън, магданоз обезкостени и нарязани на дребно маслини и малки бучици масло.Завиваме на руло и оставяме на топло около 1 ч. да втаса.По желание правим два напречни разреза и печем на вентилатор до готовност около 40 мин.Изваждаме и заливаме с тънка струйка зехтин.Завиваме с кърпа за 5-10 мин.