Бананов сладкиш с орехи и маслени трохи

За маслените трохи:
1 и 1/3ч.ч брашно
2/3ч.ч кафява захар
1/2ч.ч меко масло, нарязано на много малки кубчета
1/2ч.ч счукани орехи

За сладкиша:
1ч.ч пюрирани банани(около 2 големи или 3 по-малки меки банана, намачкани с вилица до пюре)
1/2ч.ч олио
2/3ч.ч захар
2 яйца
1/3ч.ч кисело мляко
1ч.л канела
1/4ч.л сол
2ч.ч брашно
1ч.л хлябна сода

Приготвяне:

1.Загрейте фурната до 175С градуса. Покрийте с хартия за печене правоъгълна тава с размери 33Х23см(13Х9 инча), като хартията покрие и стените на тавата.
2. Пригответе трохите! Объркайте брашното и кафявата захар. Прибавете маслото, объркайте с ръце сместа и претривайте с пръстите докато се получат трохи. Добавете орехите.
3.Смесете банановото пюре, олиото, захарта, яйцата, киселото мляко, канелата и солта и разбъркайте с лъжица до еднородна смес. Прибавете брашното и хлябната сода и бъркайте докато се поеме брашното. Изсипете равномерно сместа в покритата с хартия тавичка. Поръсете отгоре с трохите.
4. Печете около 40 минути или докато забита в средата клечка за зъби излезе чиста. Оставете да изстине.
Хванете краищата на хартията и извадете сладкиша от тавата.
Нарежете го на 20 парчета.

Advertisements