Двуцветни сладки

Продукти:

200 г масло
125 г пудра захар
1 яйце
350 г брашно
щипка сол
1 ванилия
1 суп. лъжица  какао с връх
1 белтък за намазване
½ капсулка ромова есенция

 

 

Приготовление:

Пудрата захар се пресява в купа и се разбърква добре с маслото. Добавят се яйцето и ванилията. Брашното с щипката сол се пресява и започва да се добавя към маслената смес. Всичко се разбърква добре до получаването на гладко тесто. След това тестото се разделя на две половини. Към едната се добавят какаото и ромовата есенция и отново се омесва добре. Двата цвята тесто се увиват в прозрачно фолио и се оставят да престоят поне един час в хладилника.
След като са се охладили, двете теста се разточват на набрашнена плоскост не много дебело. Единият цвят тесто (по избор) се намазва с разбъркания белтък и върху него се поставя другия разточен цвят. Завиваме добре на руло, увиваме го с прозрачно фолио и отново оставяме да се охлади за около един час.
Междувременно постиламе хартия за печене върху тава и загряваме фурната на около 190 о. Рулото се нарязва на парчета с дебелина 0,5 см, нареждат се в тавата и се изпичат по средата на фурната на горепосочената температура за около 10-15 минути, докато сладките леко покафенеят. След изпичането им е добре да се оставят да изстинат малко в тавата, след това с помощта на шпатула или нож се преместват върху решетка до окончателното им изстиване.

Advertisements