Меденки с шоколад

Продукти:

400 гр бяло брашно;
1 кафена чаша олио;
1 кафена чаша захар;
2 с.л. мед;
2 яйца;
1 с.л. кисело мляко;
половин пакетче канела;
1 с.л. хлябна сода;
100 гр млечен шоколад.

Приготвяне:

Разбивам яйцата. Прибавям захарта, олиото и меда. В киселото мляко погасявам содата. Пресявам брашното, добавям канелата и мокрите смеси.
Замесвам меко тесто. Разточвам на кора с дебелина около 5 мм. Изрязвам с чаша кръгчета. Нареждам в 2 тавички с пекарска хартия. Печа на предварително загрята до 170 градуса фурна, на 2 нива с вентилатор около 10 – 12 мин до леко зачервяване. След като изстинат намазвам с разтопен на водна баня с малко олио шоколад.