Розички

Необходими продукти за тестото:
1 чч прясно мляко
2 сл захар
ок. 1 кубче мая (слага се малко по-малко)
1 жълтък
ок. 125 гр. маргарин
1 ванилия (аз слагам 2)

Крем:
250 гр. пудра захар
250 гр. рязани орехи
стафиди – по желание, може и малко кокос
3 белтъка
1 ванилия

Приготвяне:

Замесва се средно меко тесто с брашно колкото поеме (около 400 гр.) Не се чака да втаса, а се разделя на 3 топки.
Прави се крема: Белтъците се разбиват със захарта на крем – за кратко. Добавят се орехите и стафидите.
Всяка топка от тестото се разточва на правоъгълник с дебелина ок. 2 мм, маже се с крем и се навива на руло. Режат се розички с дебелина 2-3 см и се нареждат легнали  в леко намаслена тава.
Пекат се в предварително затоплена фурна до порозовяване.