Баница на Богдана Карадочева

Списък на необходимите продукти:

400 г кайма (смес)
1 пакет бутертесто
4 сварени яйца
1 пакет краве масло
1 глава лук
1 ч. л.смлян кимион
1 ч. л. вегета
черен пипер на вкус
1 жълтък за намазване
„Пармезан“ за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Лукът се нарязва наситно. Малка част от маслото се разтопява в дълбок тиган, сипва се наситненият лук и се задушава за кратко.
2. Веднага след това се добавя каймата и се разбърква добре.
3. Каймата се намачква, така че да стане на трохи. Овкусява се с вегета, смлян кимион и черен пипер.
4. Сварените яйца се обелват, нарязват се наситно и се добавят към каймата. Отново се разбърква добре.
5. Един лист бутертесто се разстила в тава. Краищата на тестото, които остават извън тавата, се изрязват с кухненска ножица.
6. Тестото се набожда с вилица на няколко места, за да излезе въздухът.
7. Отгоре се сипва плънката и се разпределя равномерно.
8. Плънката се покрива с втори лист бутертесто. Краищата, които остават извън тавата, отново се изрязват и тестото се набожда с вилица.
9. Баницата се покрива с настърган „Пармезан“ и се намазва с разбития жълтък.
10. Отгоре се добавят парченца краве масло и баницата се пече около 30 минути при температура 200-220 градуса, без фурната да се загрява предварително.