Болярска варена баница „Макарина“

Продукти :
10 яйца
1 каф.ч. пр. мляко
сол
5 с.л. оцет
брашно
500 гр. сирене
олио
200 гр. краве масло

Приготвяне :
*Приготвяме два вида тесто.Първото тесто-бяло ,замесваме с хладка вода/около 200 мл./,равна ч.л. сол,2 с.л. оцет и брашно.Необходимо ни е само за  две кори
*Разделяме го на две топки,едната малко по-малка от другата.
*Оставяме го да почине и през това време замесваме основното тесто-яйчено.
*Разбиваме хубаво яйцата,прибавяме равна с.л. сол,1 каф.чаша прясно мляко и  3 с.л. оцет.С брашно замесваме средно твърдо тесто,което разделяме на 6 топки.
*Намазваме с мазнина тава/моята е с диаметър 38 см/.Разточваме по-голямата топка от бялото тесто и го разстиламе в тавичката,така че краищата му да покриват стените и.
*Слагаме в тенджера вода със сол да заври/аз използвах две тенджери,а да стане по-бързо / .
*От шесте топки от яйченото тесто разточваме кори,които трябва да са горе долу колкото тавата.Всяка кора разрязваме на 4 и всяко от парченцата варим в подсолената вода /както варим листите за лазаня/.
*Сварените и отцедени листи нареждаме в тавата върху предваритело положения лист от обикновено тесто.Ред варени листи и поръсваме със натрошено сирене и разтопено краве масло/или олио/…ред сварени листи ,натрошено сирене,краве масло и така докато свършат листите.
*Покриваме с разточен лист от отделеното бяло  тесто.Заливаме баницата с разтопено краве масло и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 1 час.По време на печенето покриваме с фолио,за да не прегори отгоре.
*Опечената баница напръскваме с водичка и покриваме с кърпа да се задуши.