Карамелизиран десерт с праскови и орехи

Продукти:

За тестото:

80гр. меко масло
150гр. захар
3 яйца
150гр. брашно
1/2 ч. л. сода
1 ванилия

За карамела:
100гр. захар
40гр. масло
4 малки праскови
100гр. орехови ядки

Приготвяне:

Разбивате яйцата със захарта и маслото, докато се смесят добре.  Прибавяте брашното със содата и ванилията. Трябва да се получи гладка и гъста смес.
Обелете прасковите, разполовявате и нарязвате на резени с дебелина 2-3 мм. В тавичка с диаметър 20 – 22 см. поставете на котлона и карамелизирате захарта заедно с маслото. Върху карамела подредете орехите и след това нарязаните праскови. След това изсипете внимателно подготвеното предварително тесто. Печете в загрята фурна на 180 градуса, докато сладкиша придобие кафяв цвят и се отдели от стените на съда. Докато е още топъл обърнете сладкиша в по- голяма чиния.
Да ви е сладко!