Картофени соленки

Продукти:

250 гр картофи;
250гр брашно;
125 гр масло;
100гр кашкавал;
1 к.л. сол;
жълтък за намазване.

Приготвяне:

Сварявам , обелвам и пасирам картофите. Върху тях пресявам брашното. Маслото и кашкавала настъргвам, посолявам.. От тази смес замесвам тесто, което слагам в халадилника, докато приготвя: 1. тавичка, в която слагам пекарска хартия; 2. разбивам жълтъка с малко олио.
Тестото разделям на две и разточвам кори, дебели около ½ см. Разделям на  4 диагонала. Получавам 8 парченца, които завивам от широкия към тесния край на кифличка. Нареждам в тавичката и печа на предварително загрята до 180 градуса фурна, на средно ниво – 25 мин. Вкусни са, когато са леко изстинали.