Мъфини с шоколадов пълнеж и портокалов аромат

Продукти:

За 1 форма, т.е. за приготовление на 12 кексчета, са необходими следните  продукти:
• 250 гр. брашно –  2 ч.чаши от 200 мл.
• 2 ч. л. (1 пакетче) бакпулвер
• 3 средни яйца
• 200 гр. кисело мляко и сок  50 мл.  портокал до получаване на 1 ч.чаша
• 130 гр. захар 3/4 ч.чаша
• 120 мл. олио и масло /стопено/ 50:50
• 100 гр. шоколад –  50 гр. едро настърган /с белачка за картофи/ и 12 малки блокчета
• кора на 1 портокал

Приготвяне:

Първо формата се намаже с масло, формата се поставя в хладилника. Така охладеното масло ще проникне по-бавно в тестото, а кексчетата ще придобият хрупкава коричка и ще се извадят по-лесно от формата.
Технологията е известна – Първо, всички „сухи“ съставки, като брашно, бакпулвер, захар, настърган шоколад, кора от портокал се смесват. Разбиват се 3 – те яйца към тях се добавят  „мокрите“ – олио и масло, кисело мляко и сока.  След това „сухите“ се прибавят към „мокрите“ и се разбъркват достатъчно добре / не се бърка много/ . Пълнят формичките на части – първо тесто  – блокче шоколад – тесто.
Пекат се в предарително загрята 180 гр.С 20-25 мин.
След изстиване /първо 10 мин. във формата/ се гаранират по желание с разтопен  шоколад.