Орехчета


Продукти:

тесто:
125 гр масло
1 яйце
½ ч ч пудра захар
¼  кофичка кисело мляко
3 ч ч брашно
1 ванилия
щипка сол

крем:
1 ч ч прясно мляко
1 с л брашно
2 с л захар
1 ванилия
125 гр масло
5 с л пудра захар
орехи / по желание/

Проготвяне:

От посочените продукти се замесва меко тесто. Правят се топчета колкото лешник. Пекат се в добре загрята форма / преса / като се върти от двете страни до златисто.
За крема – млякото, брашното и захарта се загряват до сгъстяване и се отстранява от котлона. Малото и пудрата захар се разбиват на крем и се смесват бавно и при непрекъснато разбъркване с истиналата млечна смес. В крема може да се добавят по желание счукани орехи както и трохите от изрязаните за дооформяне ”орехчета”.

С готовият крем се пълнят вече истиналите орехчета и се слепват едно с друго. Оставят се да престоят няколко часа за да омекнат. По желание могат да се почъсят с пудра захар.