Охлюви с локум и мед

Продукти:

4 жълтъка
50 гр. захар
600 гр. брашно
20гр. суха мая
150гр. маргарин
250мл.пр.мляко
300 гр.локум
100гр. мед

 

Приготвяне:

Три жълтъка се разбиват с 100гр.разтопен и охладен маргарин.
Добавя се захарта и 100мл пр.мляко,после брашното,смесено с маята.
Оставя се да втаса и се добавя останалото мляко,омесва се добре и се
оставя да втаса докато си удвои количеството.
Вземаш парче от тестото с намаслени в останалия маргарин ръце.
Разточваме правоъгълен лист(сравнително тънък) и решим ленти дебели два пръста.
По средата ,по дължина,подреждаме малки парченца локум.
Слепваме и навиваме на охльов.Мажем обилно със жълтък,смесен с2 лъжици олио.
Печем  на 180 градуса докато добре се зачерви.
Изваждаме и още горещо намазваме обилно с мед