Паста с млечен гъбен сос

Продукти:
Макаронени изделия (аз използвах тези на панделки)
2-3 чаши измити и нарязани гъби
3-4 лъжици бяло вино
1 пакетче крема сирене
1 чаша прясно мляко
риган и босилек
сол и черен пипер
чесън
по желание: грах, бланширан спанак, малки кубчета сварено пиле, шунка

Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните/спагетите в подсолена вода за 7-8 мин. В тенджера или дълбок тиган слагаме гъбите в малко мазнина (аз слагам малко зехтин и малко масло), след няколко минути добавяме нарязания на ситно чесън, бялото вино, босилек и риган. Аз добавих и малко спанак и грах, но е по желание. След 5-6 мин слагаме крема сиренето и чаша прясно мляко. Чакаме да заври, разбъркваме хубаво (сиренето трябва да се разтопи), добавяме сол и черен пипер на вкус. Добавяме изцедените макарони и разбъркваме хубаво. Сервираме с малко настъргано сирене пармижан или друго любимо кашкавалче.