Ризото с яйца и къри

Продукти:

300 гр. ориз за ризото („Arborio“)
1/2 глава кромид лук
1 зелена ябълка
скилидка чесън
2 ч.л. къри
100 мл. ябълков сок
500 мл. телешки бульон
сол, черен пипер
3 с.л. зехтин
6 твърдо сварени яйца

Приготвяне:

В зехтина се запържват ситно нарязания лук, нарязаната на малки кубчета ябълка, ситно нарязания чесън и кърито за около 5 минути, докато омекнат. Добавя си ориза и се бърка около 2 минути. Налива се ябълковия сок и се бърка още 2 – 3 минути.  Задушаването продължава, като на порции се долива бульона, до готовност на ориза. Снема се от огъня и се подправя със сол и черен пипер. Ориза се слага в чиния, отгоре се нареждат яйцата, нарязани на четвъртинки и ястието се украсява с магданоз.