Руло с локум

Продукти за блата:
1 ч.ч.=200 ml
– 5 яйца
– 1 ч.ч. захар
– 3 с.л.топла вода
– 3 с.л.олио
– 1 прахче ванилия за жълтото тесто
– есенция ром за кафявото тесто
– 3 ч.л.какао
– 1 1/2ч.ч.брашно

Разбива се пандишпанено тесто, което се разделя на две части. Едната част се оцветява с какао. Пече се в голяма тава в/у хартия за печене.

Продукти за крема:
– 400 ml прясно мляко
– 2 с.л нишесте ванилия
– захар на вкус
– 1 кутия локум с аромат на сметана
– 75 г масло
– ванилия

Нишестето се сварява с млякото. В още топлия крем се слага локумът на парченца и маслото. Бърка се малко, за да се разтопи леко локумът. Рулото се намазва с охладен крем.