Сиропирана баница

продукти:

  • 1 пакет кори за баница / 500 гр/
  • 2 яйца
  • 1/3 ч.чаша захар
  • 1/2 ч.чаша брашно
  •  1 ч.чаша счукани орехови ядки
  • 1 ванилия
  • 1 масло /125гр./

за сиропа:

  •  2 ч.чаши захар
  •  3 ч.чаши вода
  •   на върха на ч.лъжичка лимонена киселина

начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата и захарта около 10 минути.Прибавя се пресятото брашно и се разбърква внимателно с дървена лъжица.Добавя се ванилията и орехите и отново внимателно се разбърква.
В намаслена тавичка се нареждат половината от корите и отгоре се изсипва сместа  / върху нея аз накъсах малки парченца локум/ Отгоре се нарежда останалата половина от корите.Разрязва се баницата на квадрати и се полива с разстопеното масло.Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура.
Сиропа завира 1 -2 минути под капак и след като се отстрани от огъня, се прибавя лимонената киселина.
Изстудената баница се сиропира с топъл сироп / не горещ/
Остава се да попие за около 6 часа.