Слепени портокалови масленки

Продукти:

*** 1 чаша = 250 мл ***

230 гр меко краве масло
1/2 чаша пудра захар
1 супена лъжица настъргана портокалова кора
щипка сол
2 ванилии
2 чаши брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
Около половин шоколад за слепване

Приготвяне:

Разбива се с миксер  мекото масло с пудрата захар и портокаловата кора.Брашното се смесва със солта, ванилията и бакпулвера и се прибавя към разбитото масло.
Фурната се включва да загрява на 200 градуса .
Правят се малки топчета и се редят в тава , застлана с пергаментова хартия. От тази доза излизат около 60 топчета колкото малко орехче. Като се наредят в тавата, всяко от тях леко се притиска с вилица да стане на райета. По желание се поръсват с обикновена или цветна захар.
Пекат се в предварително загрятата фурна около 10 минути.
Като изстинат се слепват с разтопен шоколад.