Шарени сладки

Продукти:
1 ч.ч. pазмекнат маргарин
1 ч.ч. захар1 яйце3 ч.ч. брашно
½ ч.л. бакплувер
1/8 ч.л. сол 1 ч.л. течен екстракт ванилия
1 ч.л. течен екстракт лимон
1 с.л. лимонови стърготини
1 с.л. лимонов сок
+ захар за овалване

 

Приготвяне:

Смесете маргарина, захарта, яйцата, екстрактите то ванилия и лимон, лимоновите стърготини, лимоновият сок, солта и бакпулвера. Бъркайте докато се смесят добре. Добавете брашното и разбъркайте с ръка докато се оформи топка от тесто.
Разделете тестото на 3 равни части.
Оцветете в три цвята по желание или в както в случая – едната част оцветете в жълто, втората част тесто в оранжево-червено, и третата оставете бяла.
Вземете два листа хартия за печене (22/30см.). Върху единият лист разточете бялото тесто (приблизително 16/23см.). Върху втория лист разточете червеното тесо и с помоща на хартията го пренесете и обърнете върху бялото тесто.
По същия начин разточете и поставете най-отгоре, останалото оцветено в жълто тесто. Оставете за ½ час в хладилника да „замръзне”.
Нарежете на ленти по дължина. Всяка лента нарежете на триъгълничета. Нареждат се тава с незалепващо дъно иливърху пекарска хартия. Пекът се на 190°С за около 8-10 минути.
Бисквитите се изваждат от тавата и веднага се овалват в кристална захар.