Шоколадови бонбони „Меден Гриляж“

Необходими продукти:

2 ч ч едро счукани ядки ( фастък, лешник, бадем, кешу, пекан*)
1/2 ч ч мед
1/2 ч ч захар
1/2 каф.л. сол
500гр шоколад*

Приготвяне:

Фурната се загрява на 160*
Ядките се поставят в тава, след това за 10 мин във фурната. Охлаждат се.
Меда и захарта се смесват в тенджера с дебело дъно, поставят се на котлона  и загряват до кипене.
Прибавя се солта и едро начуканите ядки.
Обърква се и се вари 10-на минути на ниска мощност на котлона.
Застила с готварска хартия  форма или тава с приблизителни размери 20/20
Изсипва се сместа и се изравнява с нож или шпатула, охлажда се в хладилника за 1 час.
След това се нарязва готовия гриляж на квадрати 4/4см (приблизително)
Всяко парче се потапя/овалва в разтопения шоколад и се поставя на пергаментова хартия да изстине шоколада.
Може да се съхраняват както в хладилник, така и на стайна температура