Пелмени

Продукти за тестото:
– 4-5 ч.ч. брашно
– 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
– 2 яйца
– 1 ч.л. сол

За плънката:
– 1/2 кг. кайма
– 1 ч.л. сол
– 1 ч.л. подправка за скара (може и повече)
– 1 глава кромид лук
– 7-10 скилидки чесън
– вода колкото поеме

Начина на приготвяне:
Омесва се тестото и се оставя да престои 2 часа, като се размесва през 1/2 час. После се разточва и се изрязват с чаша кръгове.
За плънката се смесват всички продукти (чесъна и кромида се смилат на много ситно) и се добавя вода, така че сместа да е като каша (това е за да са сочни пелмените).
В средата на тестения кръг се слага част от плънката.
След това се прегъва на две, като полумесец.
Дърпат се двата края надолу и се захващат. Поставят се в съд, поръсен с брашно и после се поръсват и пелмените с брашно. Аз ги пържа.