Американска крем торта

Продукти:
125 г размекнато масло
250 г захар
2 яйца
3 капки ванилова есенция
1 с.л. настъргана кора от портокал
125 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
125 мл мляко

За крема:
3 жълтъка
50 г захар
50 г брашно
375 г мляко
1 с.л. масло
1 с.л. портокалов сок
2 капки ванилова есенция

За глазурата:
120 г шоколад
3 с.л. течна сметана
2 ст.л. пудра захар 

Приготвяне:

Маслото се разбива със захарта до пенообразно състояния, добавяме яйцата, ванилията и настърганата кора от портокал. Брашното пресяваме и смесваме с солта и бакпулвера. Внимателно добавяме в маслената смес брашното и млякото, започвайки с брашното, редувайки ги. Формата за печене (20 см в диаметър) постиламе с хартия за печене и мажем с масло( аз не я намазах).  Изливаме сместа и печем в нагрята фурна при 180 градуса 40 минути. Изстудява се във формата Готовия блат режем на 2 части.

Крем:
Жълтъците разбиваме до  пенообразно състояние, добавяме по-рано смесените брашно  и захар, млякото загряваме и 1/3 добавяме към жълтъците. Тази смес добавяме  към  млякото след като кипне, държим още  1 минута на котлона. Отстраняваме от котлона , добавяме  ваниловата есенция и сока, преливаме в друг съд, покриваме с  фолио и поставяме в хладилника до пълното охлаждане.
След това намазваме 1-я блат с крем и покриваме с втория блат.
Готовата торта покриваме с глазура. За глазурата: шоколада разтапяме на водна  баня, добавяме течнатасметана и захарта, разбъркваме. За глазура аз сложих готова производство на фабрика „Победа“, но стана твърда и като натиснеш с виличка крема изскача отстрани.