„Дунапренки“

За тестото:
3 яйца
3 с.л. олио
8 с.л. захар
1 пак. амонячна сода

Замесва се меко тесто.Разточва се с дебелина 2мм.Реже се на кръгчета с чаша или кръгла формичка.Пекат се 5-7 мин. на 180-200′ до леко зачервяване.

За крема:
1/2 л. прясно мляко
4 с.л. брашно
4 с.л. захар
2 ванилии

Готовият крем се оставя да изстине, след което се слепват по 2 кръгчета с по една лъжичка от крема. Готовите сладки се покриват с кърпа и се оставят да престоят една нощ на стайна температура. Сутринта се поръсват с пудра захар. Стават меки като пух и невероятно вкусни. Препоръчвам ги на всички!