Мексиканска царевична торта

Продукти:
1/2 чаша масло (115гр) (трябва да е меко, но не разтопено)
1/3 чаша брашно
1/4 чаша вода
1 пакет замразена царевица (300гр)
1/3 чаша захар
4 с.л. царевично брашно
3 с.л. заквасена сметана
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол

Начин на приготвяне:
С миксер разбиваме мекото масло. Постепенно добавяме брашното и водата. Слагаме размразената царевица в блендър или пасатор за няколко минути, докато стане на едри парчета и я добавяме към сместта с маслото и брашното. В отделна купичка смесваме захарта, царевичното брашно, сметаната, бакпулвера и солта, разбъркваме хубаво и добавяме към останалата смес. Изсипваме в малка намазнена тавичка и покриваме с фолио за печене. Слагаме тавичката в по-голяма, пълна наполовина с вода и печем така на водна баня 1 час на температура 180 градуса. Махаме фолиото и оставяме да изстине 15 мин, сервира се топла. Мексиканците я дават като гарнитура към основни ястия.